Головна » Статті » Мої статті

Про організацію харчування учнів

НАКАЗ

Про організацію

 харчування учнів

 

   На виконання законів України «Про охорону дитинства», «Про освіту», постанов Кабінету Міністрів України від 03.11.97 № 1200 «Про порядок та норми надання послуг з харчування учнів у професійно – технічних училищах та середніх навчальних закладах» та від 22.11.04р. №1591 «Про запровадження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах», відповідно до наказу відділу  освіти «Про організацію харчування учнів» та з метою правильної організації харчування, упорядкування роботи харчоблоку, усіх його працівників,

НАКАЗУЮ:

1.      Кухарю Д_______ Л.М.:

1.1.  Разом з медпрацівником та черговим адміністратором виконувати правильність  закладки продуктів.

1.2.  Суворо дотримуватись рецептури, технології приготування їжі та видачі страв.

1.3.  Забезпечити харчування учнів відповідно до режиму дня.

1.4.  Проводити інструктажі на робочих місцях з підсобним робітником по  їдальні з ТБ під час роботи з ріжучими інструментами, електрообладнанням та дотримання технології приготування страв.

1.5.  Здійснювати постійний контроль за виконанням санітарно- гігієнічних вимог у харчоблоці.

1.6.  Постійно контролювати умови збереження та строки реалізації отримуваної продукції.

1.7.  Систематично вести журнал бракеражу сирої продукції.

1.8.  Підтримувати відповідні умови згідно з санітарно -  гігієнічними вимогами до овочесховища.

1.9.  Заборонити видавати продукти з простроченим терміном зберігання.

2.        Медпрацівнику школи:

2.1.  Контролювати  якість продуктів, які поступають в їдальню, та умови їх зберігання.

2.2.  Контролювати виконання персоналом їдальні закладки, облік продуктів та умови їх зберігання.

2.3.  Разом із черговим адміністратором щодоби контролювати закладку продуктів, відповідно до норм, якість та вихід відпущених страв.

2.4.  Контролювати та вести підрахунок у відомості накопичення продуктів, своєчасно відмічати дані в журналі бракеражу готової продукції.

2.5.  Вести облік харчових відходів. Проводити бракераж готової продукції та результати фіксувати у спеціальному журналі.

2.6.  Вести постійний контроль за якістю їжі.

2.7.  Проводити санітарно – освітню роботу з працівниками харчоблоку з попередження інфекційних та шкіряних захворювань.

2.8.  Контролювати  проходження працівниками харчоблоку медичного огляду.

2.9.  Вести облік та реалізацію харчових відходів.

3.        Відповідальному за організацію харчування у школі К______ В.Л.:

3.1.  Щотижня контролювати ведення журналу бракеражу готової продукції.

3.2.  Систематично контролювати якість та вихід приготовлених страв.

3.3.  Контролювати виконання санітарно – гігієнічних вимог у харчоблоці, їдальні.

3.4.  Неменше одного разу на тиждень разом із черговим вчителем та      медпрацівником перевіряти закладку продуктів.

3.5.  Скласти графік роботи їдальні.

3.6.  Тримати на постійному контролі наявність сертифікатів якості на продукти, що завозяться в їдальню і зберігати їх.

4.        Призначити персонально відповідальними:

4.1.  За бракераж сирої продукції – Д______ Л.М..

4.2.  За видачу продуктів згідно зі строками реалізації – кухар Д________ Л.М.

4.3.  За виконання технології приготування страв та якість готової продукції – кухар ______ Л.М.

4.4.  За бракераж готової продукції – медпрацівник М______ Л.В .

4.5.  За санітарний стан:

-            посуду – підсобний робітник Л______ Н.С.

-            кухонного обладнання та інвентаря – Л_______ Н.С..;

-            приміщення кухні – кухар Д________ Л.М..;

-            кімнату комірника, овочесховище – підсобний робітник Л_______ Н.С..;

-            зал їдальні – техпрацівник Ш________ Л.Р..;

4.6.  За закладання продуктів – кухар Д_______ Л.М..

4.7.  За допущення до роботи працівників їдальні  тільки після проходження медичного обстеження, а також своєчасність медичного огляду – медпрацівник М_______Л.В.

5.    Контроль за виконання наказу лишаю за собою.

 

Директор школи:                                                   Болотнюк Є.О.

Категорія: Мої статті | Додав: Адмін (31.10.2012)
Переглядів: 1397 | Коментарі: 1 | Теги: харчування учнів, наказ, бракераж | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: